Nieuwe poging tot hacking via Messenger.

Deze week kreeg ik van diverse personen eenzelfde bericht via Messenger. Het bericht zie je in onderstaande video. Klik zeker NIET op de link en stuur deze video door naar al jouw kennissen.

VIK Gratis aanvragen

VIK 2.0 werd enkele weken gelanceerd voor alle Kortrijkse volwassenverenigingen. De eerste voorstellingen werden al afgewerkt De reacties zijn lovend, dus waar wacht je nog op om ons uit te nodigen tijdens jullie activiteiten.

Charlotte

In dit animatiefilmpje speelt kleuter Charlotte op het internet en plots ziet ze een reclameboodschap voor een wel heel verleidelijke wedstrijd… Ze gaat erop in maar dan gebeurt er iets onverwachts. Wat moet ze doen?… Ze gaat hulp zoeken bij haar vader. Dit filmpje geeft een eenvoudige boodschap mee: kinderen worden ertoe aangezet om de hulp van een volwassene in

Sextoooh

Sextoooh is een online educatief platform rond sexting en genderstereotypes, voor professionals die met jongeren werken. Op het platform vind je interactieve en leuke methodes om met jongeren na te denken over hoe genderstereotiep gedrag of stereotiepe verwachtingen een rol spelen in hoe ze kijken naar of omgaan met sexting. Onderwerpen zoals imago, zelfbeeld, vriendschappen en relaties komen aan bod.

Lets talk about sex

Informatief en coöperatief bordspel over veilig internetten :Scholen krijgen wel eens te maken met ongewenste foto’s en filmpjes die leerlingen online verspreiden. Vaak weten ze niet hoe ze hier op een gepaste manier moeten op reageren en hoe ze de situatie effectief moeten aanpakken. Het is belangrijk om als school voorbereid te zijn, zowel preventief als wanneer het misgaat. Het ontwikkelen van een beleidsplan rond sexting is dus aangewezen. Mediawijs, Sensoa, Child Focus en Pimento ontwikkelden een beleidstool voor scholen, gebaseerd op het Raamwerk Seksualiteit en Beleid, om hun bestaande schoolaanpak rond sexting te bespreken en te versterken.

Let op als je iets verkoopt op het internet.

Iets verkopen op het internet? Let op met valse kopers. Laat je niet misleiden door betalingsvoorstellen of services van koerierdiensten. Laat bij voorkeur de goederen bij jouw thuis ophalen en laat je cash of via een betrouwbare bank-app betalen.

Money mules worden veroordeeld

Ook de rechtbanken zijn meer en meer van mening dat money mules geen onschuldige meelopers zijn en volgen de digitale vooruitgang. Money mules worden effectief veroordeeld. Ze wezen gewaarschuwd.

Cyber Crime Unit verdubbeld

De Cyber Crime Unit (LCCU) van de PZ Vlas gaat zijn aantal medewerkers verdubbelen in de strijd tegen cyber criminaliteit en de preventie ervan.

Cyber staat op de eerste plaats in het zonaal veiligheidsplan. Niet enkel zullen we zwaar inzetten op de bestrijding van de verschillende fenomenen. We zullen ook veel actiever kunnen deelnemen aan de preventie.

In de laatste

Phishing berichten rond COVID-certificaat

Er circuleren nieuwe phishingmails die de indruk geven dat ze van de e-Box van de overheid komen. Ze zijn “bijzonder overtuigend en daarom des te gevaarlijk”, waarschuwt de federale overheidsdienst Beleid en Ondersteuning.

De mail vraagt een betaling voor een COVID-certificaat. Die certificaten, in België gekend als het Covid Safe Ticket (CST), zijn echter gratis.

De overheid roept op om

Installeer de SAFEONWEB app.

De overheid lanceerde vorige week de safeonweb app. Het is niet altijd gemakkelijk om er zeker van te zijn dat je toestellen 100% virus-vrij zijn. Net zoals bij een echte ziekte kan je besmet zijn zonder dat je je hiervan bewust bent. Deze app scant het netwerk waarop je inlogt of het wel veilig is.

Verder krijg je steeds de

Heractivatie aanvraag voor ITSME is nep.

Laat je niet misleiden door dit bericht van januari 2022.

De afgelopen dagen kregen we heel wat meldingen van phishing mails, sms’en, … die de huisstijl gebruikt van It’s Me: de authenticatie app die wijd verspreid gebruikt wordt.

Zoals je weet, proberen phishers je identiteitsgegevens of bankgegevens te stelen. We stellen samen met jullie vast dat de afgelopen weken de naam en

Internetcriminelen gestopt dankzij vlugge aangifte

Internetcrimineel

De politiezone VLAS vestigt de aandacht op het belang van een vlugge aangifte bij de politie wanneer je vaststelt het slachtoffer te zijn van internetcriminaliteit, het zogenaamde phishing. Heel recent konden zo 2 feiten aangepakt en opgelost worden.

Oplichting via tweedehands verkoopsite

Een dame (slachtoffer) uit Kortrijk wou op 11 december 2021 via Facebook Marketplace een spelconsole aankopen. De verkoper