Laat niemand jouw toestel overnemen

Laat je gsm of tablet nooit overnemen door onbekenden!

Je smartphone of tablet bevat een schat aan persoonlijke informatie: foto’s, berichten, bankgegevens, en meer. Laat je deze apparaten onbeheerd achter, dan riskeer je dat diefstal of misbruik.

Waarom je gsm of tablet nooit mag laten overnemen:

Onbekenden kunnen je foto’s, contacten, en zelfs bankgegevens stelen. Ze kunnen inloggen op je sociale media accounts en berichten namens jou versturen. Of ze kunnen je identiteit gebruiken om frauduleuze activiteiten te plegen. Zelfs onbekende apps kunnen malware installeren die je apparaat infecteert en je data kan beschadigen of stelen.

Hoe doen ze dat?

TeamViewer en Google Remote zijn handige tools om computers op afstand te bedienen, maar ze kunnen ook misbruikt worden door onbekenden om je bankgegevens te stelen. Dieven sturen je een e-mail of bericht of bellen je zelfs op. Via een link om TeamViewer of Google Remote die ze u doorsturen installeren ze de software. Ze beweren dat ze van de technische ondersteuning zijn, van je bank of zelfs van een overheidsdienst en dat ze je moeten helpen of dat je geld kan verdienen. Eenmaal ze toegang hebben, kunnen ze je bankgegevens en andere gevoelige informatie stelen.

Hoe je je kan beschermen:

  • Wees altijd voorzichtig met links die je ontvangt via e-mail of bericht.
  • Installeer nooit software van onbekende bronnen.
  • Controleer altijd de identiteit van de persoon die je om toegang tot je computer vraagt.
  • Gebruik een sterke wachtwoord voor TeamViewer of Google Remote.
  • Gebruik two-factor authentication voor je bankrekeningen.
  • Volg deze tips en je verkleint de kans dat je bankgegevens gestolen worden via TeamViewer of Google Remote.

Deel deze video met familie en vrienden zo is iedereen gewaarschuwd.