Blog

Cyberpreventie adviseur opleiding.

Cyberpreventie adviseur opleiding.

In een tijdperk waarin de digitale wereld onze levens doordringt, worden we helaas steeds vaker geconfronteerd met online bedreigingen zoals phishing, verkoopsfraude en datingfraude. Het is cruciaal om op onze hoede te zijn en bewapend te zijn met kennis en expertise om deze gevaren het hoofd te bieden. En dat is precies waarom de opleiding tot Cyberpreventie Adviseur in het leven is geroepen.

Waarom een Cyberpreventie Adviseur worden?

In onze moderne samenleving zijn we voortdurend online, of het nu gaat

Virusvrij? BINGO

Virusvrij? BINGO

Internetfraude is de sterkst groeiende vorm van criminaliteit. Steeds vaker worden mensen het slachtoffer van fraude op het internet of misbruik van hun internetgegevens.

VIRUSVRIJ? BINGO

Een gezellige en leerzame BINGO met als thema “Veilig Internet”. Tijdens deze Bingo zullen we niet alleen genieten van een spannend spel, maar ook belangrijke informatie delen over veilig internetgebruik, phishing, internetfraude en zoveel meer.

Banken 24/7 Bereikbaar: Cruciaal in de Strijd tegen Fraude

Banken 24/7 Bereikbaar: Cruciaal in de Strijd tegen Fraude

In een tijdperk waarin financiële fraude steeds geavanceerder wordt, is het van essentieel belang dat banken altijd bereikbaar zijn. Slachtoffers van fraude moeten onmiddellijk actie kunnen ondernemen om de schade te beperken. Daarom is de 24/7 bereikbaarheid van banken bij het melden van fraude een absolute noodzaak.

Waarom 24/7 Bereikbaarheid Cruciaal Is

  • Snelle Reactie:
    • Fraudeurs opereren niet binnen de traditionele kantooruren. Een snelle melding kan het verschil betekenen tussen het verliezen van een klein bedrag en een aanzienlijk financieel verlies.
Wetenschapscafé te Kortrijk

Wetenschapscafé te Kortrijk

Cybersecurity

Op dinsdag 18 februari is er weer een Wetenschapscafé in Kortrijk. Deze keer gaat het over cybersecurity. Twee sprekers, Gert-Jan Wille (Howest) en Bruno Volckaert (UGent), zullen hun licht laten schijnen over dit actuele thema.

iRESPECT

iRespect werd ontwikkeld met een bijzondere aandacht voor kinderen in het basisaanbod en 9 van het Buitengewoon Lager Onderwijs. Het pakket ondersteunt leerkrachten en begeleiders om op basis van video’s en concrete situaties met hun leerlingen na te denken hoe het internet en sociale media op een veilige en constructieve manier te gebruiken. Respect is het kernwoord: hoe behandel je online jezelf en anderen met respect.

Iedereen een Max

Child Focus wil met dit preventieproject kinderen laten stilstaan bij de mogelijkheid om een volwassen vertrouwenspersoon, een MAX, te kiezen.

Minderjarigen moeten voelen dat er mensen in hun omgeving klaar staan om hen te helpen voor er zich problemen voordoen of als er effectief problemen zijn. Ook wil Child Focus, samen met de kinderen, de deur alvast op een kier zetten, zodat ze ook op latere leeftijd over eventuele problemen durven en kunnen praten. Dat ze beseffen dat het “normaal” is om hulp te zoeken als het even niet meer gaat, het taboe doorbreken dus.

De MAX moet zelf ook instemmen om de vertrouwenspersoon te zijn voor het kind. De ontstane vertrouwensband tussen beiden stopt niet bij de leeftijd van 12 jaar, de bedoeling is dat deze ook daarna wordt verder gezet. Via de website www.iedereeneenmax.be kunnen jongeren aan de hand van een MAX-MIX video hun vraag stellen aan hun toekomstige MAX.